Yapı Dış Kabuğu Sistemleri


İç ve dış cephe kaplama sistemleri, binaların kendisini daha güçlü ifade etmelerinin yanı sıra mimari kimlik bütünlüğünün sunulmasını da sağlayan endüstriyel yapı elemanlarıdır. İklim kontrolü ve konfor avantajlarının beraberinde getirdiği mimari farklılık dikkate alındığında, ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek yenilikler için her zaman farklı sistem çözümleri aluwall ile sunulmaktadır.

» Strüktürel Silikonlu Sistemler
» Planar Cephe Sistemleri
» Klasik Kapaklı Cephe Sistemi
» Panel Cephe Sistemleri
» Kapı ve Pencere Sistemleri
» Güneş Kontrol Sistemleri
» Terra Cotta Kil Esaslı Paneller
» Alüminyum Kompozit Paneller
» Kompakt Laminat Paneller
» Cam ve Cam Üniteleri
» Çatı Işıklıkları



Şeklinde ana başlıklarda sınıflandırılabilir. Cephe sistemlerinde önemli unsurlardan bir tanesi, kullanılacak dikey ve yatay profillerin statik hesaplara göre doğru olarak seçilmeleridir. Statik hesaplarda bina yüksekliği, rüzgar yükleri, profillerin ankraj bağlantı mesafeleri ve dikey profil aralığı gibi unsurlar dikkate alınmalıdır.
Strüktürel Silikonlu Sistemler

Dış cepheden profillerin görünmesi istenmiyorsa veya tırnaklı sistemlerde olduğu gibi ince profilin görünmesi isteniyorsa strüktürel silikonlu sistemler kullanılmaktadır. Tırnaklı sistemler güvenliğin ön planda olduğu projelerde tercih edilmekte ve dışarıdan görünen profiller istenen renkte olabilmektedir. Strüktürel Silikonlu Sistemler Broşürünü İndirin.

Yarı Kapaklı Strüktürel Silikonlu Cephe Sistemleri

Cephede yatay veya dikey tek yönde kapak profilinin olduğu sistemlerdir. Bu tür sistemlerde cam paneller kapak bulunmayan yönde önerilen ebatlardan fazla ise sistemin uygulama detayları değişliklik göstermektedir.

Klasik Kapaklı Cephe Sistemleri

Dış cephede yatay ve dikeyde kapak profilinin kullanıldığı sistemlerdir. Yatay kapak profilinin yüksekliğinin, dikey kapak profillerin yüksekliğinden daha az olması koşuluyla, her iki yönde farklı formda kapak profilleri kullanılabilir.

Panel Cephe Sistemleri

Fabrika ortamında üzeri camlı olarak hazırlanan modüllerin binaya asılarak monte edilmesi prensibine dayanmaktadır. Dış cephe görünümü kapaklı olabileceği gibi, strüktürel silikonlu sisteme benzer sadece cam görünümü de yapılabilmektedir. Sistem, hızlı montaj avantajı yanında sismik hareketlere karşı maksimum performans sergilemektedir.

Noktasal Destekli (Planar) Cephe Sistemleri

Farklı görünüme sahip bu sistemler; cam kombinasyonları ve kalınlıkları, mimari veriler ve karolaj ebatları değerlendirildikten sonra belirlenmektedir. Bu tür cephelerde taşıyıcı olarak özel imal edilen cam dikmeler de kullanılabilmektedir. Cam tutucular geri planda metal strüktürlerin veya paslanmaz çelik gergili halatların desteğiyle taşınabilir. Noktasal Destekli (Planar) Cephe Sistemleri Broşürünü İndirin.

Güneş Kontrol Sistemleri

Yapıların tasarımı ve işlevselliğinin yanı sıra, iklim kontrolünün sağlanabilmesi amacıyla farklı formlarda gereksinim duyabileceğiniz güneş kırıcı panelleri, istenilen form ve ölçülerde gerçekleştirilebilir. Sistem, istenmesi durumunda güneş ışınlarının yapıya geliş açısına göre hareketli yapılabilir. Güneş Kontrol Sistemleri Broşürünü İndirin.

Işıklık Sistemleri

Kendisini taşıyabilecek açıklıklardan daha fazlasını çelik konstrüksiyon taşıyıcılar yardımı ile geçebilen, genleşme sonucu oluşan hareketlere cevap verebilme yanında yoğuşma sularını tahliye edebilen, istenilen modülasyonda baş üstü penceresi açmanıza olanak sağlayan skylight profilleri; büyüklük fark etmeksizin doğru çözümlerdir.Işıklık Sistemleri Broşürünü İndirin.

Kil Esaslı Terra Cotta Paneller

Doğal kil esaslı cephe panelleri, farklı çözüm detayları, etkili ve fonksiyonel yapıları ile cephe kaplamalarında farklı çözümler getirmektedir. Cephe panelleri ile yatay ve dikey hatlarda kullanılan alüminyum profiller farklı görünümler sunmaktadır. Kil Esaslı Terra Cotta Paneller Broşürünü İndirin.

Alüminyum Kompozit Paneller

İki alüminyum levha arasına konulmuş plastik esaslı veya yüksek mineral dolgulu çekirdek malzemeden oluşan farklı renk ve desendeki kompozit paneller, formlandırılarak ve alt taşıyıcı strüktürlerin yardımı ile mimarinize yenilikler katmaktadır. Plakalardan istenilen ölçüde kesilebilmesi, tasarım özgürlüğü sunmaktadır.Alüminyum Kompozit Paneller Broşürünü İndirin.

Kompakt Laminat Paneller

Doğal ahşap kaplama panelleri, istediğiniz renk ya da desende, dilerseniz laminant kapı kompakt olarak farklı kalınlıklarda, farklı fuga çözümleriyle projelerinizde yer alabilir. Sistem, hafif metal alt konstrüksiyon sistemlerle ve farklı bitişlerle çözülmektedir.Kompakt Laminat Paneller Broşürünü İndirin.

yukarı
Cortizo Solution Partner

Markalarımız

Trade Official Registired trademarks of Yapı Market

Tıklayın

Yapı Market

    Aluwallexterior

    Aluwall Exterior Sistemler, dış cephe kaplamalarında kullandığımız ticari ürünümüzdür.
    İklim kontrolü ve konfor avantajlarının beraberinde getirdiği mimari farklılık dikkate alındığında, projeniz için gereksinimlerinize cevap verebilecek uygun çözümleri Aluwall Exterior Sistemler ile bulabileceksiniz.

Yapı Market

    Aluwallint

    Aluwall interior sistemler, ofis bölme sistemleri, bölücü duvarlar ve duvar kaplama sistemlerinin kullanıldığı ticari üründür. Prestijli, güvenli, konforlu ve özgün çalışma ortamlarına duyulan istekler Aluwall Interior ile karşılanmaktadır.

Yapı Market

    AluGard

    Alugard, ihtiyaca göre belirlenmiş balistik mukavemet sayesinde uygun zırh çeliği ve cam kombinasyonu uygulamaları; dış cephe sistemleri, kapı ve pencere sistemleri, vezne bankoları veya demontable camlı ofis bölmelerinin tamamında uygulanan ürünlerin sunulduğu markadır. Yine patlamaya karşı dayanımlı sistemler ve çelik örgü sistemleri ürün skalasında bulunmaktadır.

Yapı Market

    AluMed

    Alumed, medikal dolap ve laboratuar çalışma tezgahları, kimya, biyoloji ve farklı birçok endüstriyel alanda sınırsız seçeneklerin sunulduğu ticari markadır.

Yapı Market

    AluEnergy

    Güneş enerjisi ve fotovoltaik sistemler ihtiyaç duyulan enerji problemine iddialı çözümler sunmaktadır.
    Fosil kaynaklardaki olumsuz şartlar talep edilen enerji gereksinmesine karşılık verememekte ve farklı kaynakların kullanımını zorunlu kılmaktadır.
    Fotovoltaik sistemlerle donatılmış yapıların değeri her geçen gün artmaktadır. Aluenergy, ihtiyaç duyulan güneş enerji sistemleri çözümleri sunar.